Just Exploring





Little by little we make small things big. Step by step we move forward. Following the right path, the Eightfold path, makes me calm, steady and happy. Did you find yours? Everybody has one, just some must look deeper or look for it longer. Just explore and it will unfold naturally.

Sunday, February 17, 2008

Edinburgh

Tak som sa vratil z kulturno-historicko-spolocenskeho vyletu po Edinburghu. Super bolo... ! okrem ineho to, ze som sa stretol s Katalin a so ziakmi, ktori su mi predsa len blizsi ako anglicki spratci... ze som opat videl toto krasne mesto.... a Pan a Pani Tobinovi (z HMC) boli tiez v pohode, aj ked vela casu sme snimi netravili.

Vacsinou to vyzeralo tak, ze cez den sme fungovali podla ich programu - muzea, jachty, hrady a este raz muzea. Nebolo to zle, len teda robit to 4 dni, bol tak akurat! Po veceroch sme spolu s Katalin dali dokopy nase hlavy a vyuzili nase mnohorocne, uzasne a vsestranne skusenosti s pubertakmi a hrali sme sa rozne aktivity. Na zaciatku sme videli zopar kyslych ksichtov, ale hned po prvom veceri sme si vsimli, ze je to celkom sranda a tak sme sa celkom ujali. Na zaver dokonca hovorili, ze bolo super, ze sme isli prave my, pretoze ini ucitelia by asi taki aktivni neboli... aj Pan Tobin povedal, ze ucitelov vacsinou pouzivaju iba ako dozor, neocakavaju tvorbu programu! ...vela sme sa nasmiali a ja som pozoroval moderne, inteligentne a zaujimave deturence... sem tam bolo tych ich nonstop komentarov, nazorov a postojov az az, ale bolo to super. Zbytok prazdnin som iba vegetil na intraku a vychutnaval uzasne slnecne dni - pobehal som cele okolie na bajku. Pekne to tu je - ked pocasie pekne je ...

P.S. Anybody requires this in English?
P.S. 2 Ano Martina, lenivost a neoriginalnost ma premohla... ;-)

Thursday, February 07, 2008

Gunnerside

Just few pictures from our sunday 5 hour hike in Yorkshire Dales. It was quite cold and very windy, however it was nice and me and Guyla enjoyed it a lot! I really needed to get some fresh air -litteraly and ironicaly as well. I realised that I haven't left the school premises for almost a month!